Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Jestlize vladnouci intelektualni elity misto vysvetlovani budou ty mene chapave jen okrikovat, pak se nic nezmeni. Ignorovani obav volicu je cesta k hledani jednoduchych reseni. Strach ale nevyvolava TO, on jen vyuziva neschopnost jednoznacnych reseni tech, co jsou u moci v Evrope.Jisteze je chvalyhodne pomahat tem, kteri jsou v uzkych, ale taky musi existovat postup v praxi, jak se zbavit tech, kteri soucitu zneuzivaji. Ten je ale jen na papire, je nerealny a to je obrovsky problem.

4 0
možnosti
PB

Ano, jenže ono se toho moc vysvětlit vlastně nedá. Civilizační příspěvek islámu skončil před stovkami let. (ano, Alhambra, algebra a Pohádky tisíce a jedné noci.)

Nyní je tato ideologie a náboženství jen brzdou rozvoje.

Vzhledem k tomu, že reálné, pozitivní příklady multikulturního obohacení neexistují, je třeba nasadit tzv. korektní vyjadřování. Protože takový orwellovský newspeek je (a musí být) bezobsažný, my jednodušší vidláci, popřejeme sluchu sdělení "Král je nahý!"

0 0
možnosti
JV

Jako satira začínajícího spisovatele to je celkem přijatelné; časem se zlepšíte, nemějte obavu.;-)

6 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

I31v75o 15Ž10á30č34e91k

31. 10. 2017 14:23

Vzdělání, inteligence a moudrost jsou tři různé lidské vlastnosti. Existuje mezi nimi určitá korelace, ale zdaleka není absolutní. A úplně nejhorším typem je vzdělaný hlupák, který se jen pro své vzdělání považuje i za inteligentního a moudrého. Nechci Vás osobně urazit, ale zkuste si dát pozor, aby se Vám něco takového nestalo. Soudím, že jste mladý, takže na to máte ještě dost času.

14 0
možnosti
PK

Z prezidentem Zápotockým vstávali noví bojovníci, dnes se tady rodí noví spisovatele a politici, sláva. Jen bych mladý muži nekladl příliš velký důraz na toho ,,vidláka" , bo má životní zkušenost je, že vidlák si poradí, ale intelektuál přemýšlí a přemýšlí a..;-D

4 0
možnosti
SB

Luci, populistickému mulatovi věříš a svému (pravda, poněkud neobratnému) umírněnému vystudovanému bratránkovi ne?

.................

Tak vy tady píšete proti xenofobii, avšak zdůrazňujete, že někdo je mulat.

Pokud se chcete vydávat za bojovníka proti rasismu a xenofobii, tak byste tímto slovem vůbec neměl operovat. Mulata můžete vychválit až do nebes, nebo ho naopak můžete zkritizovat až do pekla, ale ani tu chválu, ani tu kritiku byste neměl spojovat s jeho rasou nebo s jeho mulatstvím, nýbrž výhradně s jeho individuální osobou.

Bojovat proti rasismu a argumentovat u příslušného člověka jeho mulatstvím, to je rozpor přímo v samé podstatě.

10 0
možnosti
LV

Nejde o mulaty a mulatství, ale o to, že populární potitik (TO) je mulatem (což je prostý biologický fakt: japonské geny), a zároveň rasistou. V tom je rozpor, která nahlodává autentičnost tohoto politika. Spíše bych čekal, že nacionalistou a xenofobem bude (etnicky vzato) pravý Čech, jako je xenofobní Geert Wilders pravý Holanďan. Vás neudivuje, že poloviční Japonec hájí nacionalistické zájmy Čechů? Slovo mulat je odborný termín označující jedince smíšené krve. Ve státech etnicky pestřejších než ČR (v jihoamerickém Surinamu třeba) se mulat používá naprosto neutrálně. To, že někoho nazvete židem z vás ještě nedělá antisemitu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Češtinář a občankář.

Seznam rubrik